We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nacionalne tenzije u BiH su kao da je 1993. bila preklani. Krivac za to je Komšić, hoće li mu RH odgovoriti?!

4 0 0
19.05.2022

Da desnica u Hrvatskoj ponekad može imati i dobrih ideja pokazuje nam najnovija inicijativa u kojoj je Domovinski pokret najavio da će zatražiti od nadležnih institucija da se člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića proglasi nepoželjnim u Hrvatskoj, odnosno, da mu se zabrani ulazak u Hrvatsku.

Nemam ništa protiv desnice, ali otkako pratim političku scenu u Hrvatskoj, uglavnom nemaju dobre ideje, ustašuju, načelno su desno, a ekonomske komunjare kao da ih je stvarao sam Marx ili se jednostavno bave temama koje nisu važne i graniče s teorijama urote uz prstohvat paranormalnog.

Desničarenje, pa čak i na hrvatski način, valjda treba podrazumijevati borbu za nacionalne interese, ekonomsku slobodu i zdravu dozu konzervativizma. Niste desno samo zato što zapjevate Thompsona ili prohodate po Hodu za život. A desnica u Hrvatskoj je, nažalost, često puta takva.

Osim Mosta. Oni su ok jer se bave problemom koji je Hrvatskoj važan, barem je važan iz moje perspektive, a to su Hrvati u BiH i Most je tu vrhunski. O nekim drugim sferama njihovog interesiranja bi se dalo, ali po pitanju BiH - kapa dole. Na tom tragu, valja pohvaliti inicijativu........

© Večernji list - Blog


Get it on Google Play