We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Baklje i bojeva municija na benzinskoj crpki? Tko je ovdje lud?

4 0 0
23.05.2022

Nisam siguran tko je veći genij, inspirator bakljade na benzinskoj crpki ili onaj tko je zapovjedio uporabu bojeve municije na istoj toj crpki?

Dakako radi se o neredima koji su izbili na autocesti A1 nakon prekjučerašnje utakmice Dinama i Hajduka u čijoj su se glavnoj ulozi našli pripadnici navijačke skupine Hajduka, Torcide, i pripadnici hrvatske policije.

Obje ove grupacije naći će opravdanje za svoje ponašanje, Hajdukovci jer im, navodno, nije dopušten ulazak na tribinu Maksimira s transparentima, na koje je svako navijačko pleme vrlo osjetljivo, baš poput neke vojske na nacionalne zastave ili zastave postrojbi, a pripadnici policije jer su brojčano nadjačani i tjelesni integritet im se našao ugroženim, te su sukladno zakonu uporabili silu. Bilo je i ranjenih, neki i u životnoj opasnosti od posljedica ranjavanja.

Kažem, navodno, jer priopćenje iz Dinama daje naslutiti kako nije ispoštovana procedura, koju zakonodavac zahtijeva od organizatora. S druge pak strane iz Torcide će nam reći kako su samo reagirali na maltretiranje Dinama i policije te zahtijevaju istragu o utjecaju članova izvršnog odbora Dinamo i bivšeg izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića na represivni aparat, o čemu možemo razgovarati.

Razgovarati, rekoh...

Nema, kako to obično i biva kada se radi o klubovima velike dvojke, u Hrvatskoj nikoga tko nije zauzeo stranu, tko nema stav o ovom događaju. No, situacija je puno prozaičnija, čak i od srčanog navijanja, za svakoga tko ima malo soli u glavi.

NaimeKajJe, nasilje se mora zaustaviti, pogotovo prema službenim........

© Večernji list - Blog


Get it on Google Play