We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Dvadesetdevet dana bolnice

2 0 0
22.03.2019

Već nakon prve operacije koja je trajala, ni više ni manje, nego puna dva sata bilo mi je jasno da će moj boravak u bolnici potrajati. Koliko dugo? Pošto mi je doktor rekao da će biti potrebna još jedna operacija da se uklone fiksatori i da se stavi titanska pločica sa šarafima duž cijele potkoljenice, računao sam na 15-ak dana (plus minus koji dan). Na kraju je ispalo skoro duplo više.
Prvu noć, naravno, nisam oka sklopio većinom zbog bolova ali i hrkanja cimera. Iduća tri dana sam se doslovce prilagođavao na novonastalu situaciju jer sam bio prikovan za krevet (zbog bolova), a četvrti dan sam napokon ustao uz pomoć štaka i ne mogu vam opisati sreću i radost koju sam tad osjetio. Imao sam osjećaj sa sam osvojio prvo mjesto na nekom natjecanju, još kad je doktor dao zeleno svijetlo da se krenem gibati (koliko mogu) i micati zglob i nožne prste, mojoj sreći nije bilo kraja.

Dan kasnije sam čak smio pod tuš a jednom nogom u zraku dok bi lijeva visila u zraku i punila se krvlju. Boljelo je, no i dalje sam io presretan jer se napokon mogu tuširati umjesto dosadašnjeg pranja krpicom u krevetu. Dani su prolazili, ja sam se pridržavao uputa doktora i fizioterapeuta do te mjere da sam radio tri puta više od onoga što su mi govorili kako bih se što brže oporavio. Deveti dan mi je rekao da je zadovoljan sa svime i spomenuo drugu operaciju. Iako mi nije bilo do ponovnog rezanja bio sam sretan u želji da se sve što prije završi. No kako stvari stoje i ova se priča zakomplicirala... U nosu mi je otkrivena neka bakterija te su morali napraviti briseve rana na nozi prije bilo kakvog zahvata.

Dan kasnije mi je rečeno da ne jedem ništa i da do ponoći lagano smanjujem unos vode jer ću ići operaciju. Osjećao sam sreću, adrenalin i bio spreman podnijeti bilo što samo da sve završi. Drugo jutro dočekao sam, a da gotovo nisam oka sklopio od uzbuđenja. Okupali su me i........

© Večernji list - Blog