K minimaliziranju grožnje fašizma prispeva udomačena kvazifeministična iluzija, da bo svet boljši, če mu bodo vladale ženske.

V resnici je simptomatično, kako je bila sprejeta zmaga Giorgie Meloni in njene neofašistične stranke Bratje Italije. Pred volitvami je bilo mogoče opaziti skrb, kaj bi njena zmaga pomenila za Italijo, Evropo, desnico, levico itd.

Prvotno izražanje zaskrbljenosti pa je po zmagi zamenjalo vsesplošno minimaliziranje nevarnega dejstva, da je z Giorgio Meloni prišel v Evropi na oblast fašizem po demokratični poti.

To zmanjševanje nevarnosti je mogoče razložiti na številne načine. Od politične preračunljivosti pa do delovanja indvidualnih psiholoških obrambnih mehanizmov. Ljudje namreč skoraj avtomatično zmanjšujejo pomen nevarnosti, ki jim preti. Spomnimo se Judov, ki niso verjeli, da jim s strani nacionalsocializma res grozi nevarnost. Ta vera je bila stabilna in...

QOSHE - (POGLED) Da je Melonijeva zmagala na demokratičnih volitvah, ne pomeni, da ni nevarna - Vesna V. Godina
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(POGLED) Da je Melonijeva zmagala na demokratičnih volitvah, ne pomeni, da ni nevarna

13 0 0
05.10.2022

K minimaliziranju grožnje fašizma prispeva udomačena kvazifeministična iluzija, da bo svet boljši, če mu bodo vladale ženske.

V resnici je simptomatično, kako je bila sprejeta zmaga Giorgie Meloni in njene neofašistične........

© Večer

Get it on Google Play