We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Voham diktaturo!

18 66 90
28.03.2020

To je samo ena od duhovitih akcij, ki te dni potekajo v mestu (Ljubljani), lahko pa bi tudi kje drugje: potrebna je samo fotografija ali kratek video posnetek, pa lahko izvemo vsi. Moč enega, zaprtega v hiši ali na za zdaj še dovoljenem sprehodu s psom, tako postane moč tisočerih. Vsi smo zavohali.

Saj tudi imajo kaj! Po prvih nerodnih potezah so se začele korekcije: razdeljen je denar, priznano je delo izpostavljenih, kolikor toliko poskrbljeno za socialno varnost, simbolično so znižane plače funkcionarjem (vključno z najvišjim razredom ali brez njega?), ukinjen je krizni štab. Pametni ukrepi so zamenjali preuranjene in nore, rezultat neobrzdanosti v prvih dneh. Diktatura se še išče, se šminka, preizkuša različne intonacije glasu, različne kostume, da o maskah ne govorimo. Prvi šok z novimi, starimi in zelo starimi obrazi še ni minil, pojavlja pa se že druga generacija tistih, ki čakajo na nagrado za zvestobo. Čas je očitno največji sovražnik, zvonec za izhod na sceno se vedno prehitro oglaša … Kako dolgo še – to bomo že zavohali. Toda pomemben del zmagovalnega brezumja je ostal. Nova oblast očitno ne ve točno, kaj naj počne s propadlim medijskim projektom, čeprav ima popolnoma jasno vizijo, kaj naj počne z glavnim in najpomembnejšim delom medijev. Gre torej za medije, za javno sceno.

Medijski konglomerat SDS je bil ustvarjen kot alternativa "državnim", "režimskim", "dominantnim" medijem. Danes so samo še "dominantni", enak izraz uporabljajo tudi v ameriški "alternativi". Tako kot v ZDA so "alternativne" neumnosti tudi v Sloveniji pomagale drugim medijem, da občasno vzravnajo hrbtenico, in ustvarile močno potrebo po pravih alternativnih medijih, ki se jim ni treba ozirati na lastništvo. Tako je nastalo nekaj........

© Večer