Robert Balen

Mogoče nisem prav videla ali slišala, dopuščam vse možnosti, ampak - mar ni Janez Janša sredi parlamentarne razprave o interpelaciji vlade, ki jo je sam sprožil, nastopil na protestnem shodu pred parlamentom, kjer je bila tema ista kot v interpelaciji? V medijih doslej nisem zasledila omembe, kaj šele kritike tega nedopustnega obnašanja predstavnika ljudstva in vodje opozicije. Mogoče ni nihče opazil? Mogoče je to naredil med odmorom za malico? Mogoče pa je zapustil sejo parlamenta, da bi opravil svojo intimno opcijo?

Vsekakor je Janša na znanem kraju in ob znanem času pred znanimi sodelavci izgovoril harango, ne proti vladi, ampak proti parlamentarni demokraciji. Vsaj dvakrat je navzoče opozoril, da je za njihovimi hrbti prava nevarnost, stavba parlamenta - torej temelj državne ureditve. Volitve so bile po njegovem vedno, če na njih ni zmagal, ukradene. Tokrat zaradi nenadne množične zblaznelosti večine državljanov: z drugimi besedami, volitve ne bi smele biti osnova vladanja. Veliko bolje je, če vsi državljani preprosto spoznajo, da je samo Janša lahko njihova intimna opcija. Potem je res vseeno, kje bo potekala razprava in odločanje - v posebni panik-sobi v Cankarjevem domu, v podzemnem hodniku, na sedežu stranke, na vrhu dimnika ali na Triglavu, z maskami, orožjem ... On že ve.

QOSHE - Kolumna Svetlane Slapšak: Stavba za vami - Svetlana Slapšak
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolumna Svetlane Slapšak: Stavba za vami

25 19
29.04.2023

Robert Balen

Mogoče nisem prav videla ali slišala, dopuščam vse možnosti, ampak - mar ni Janez Janša sredi parlamentarne razprave o interpelaciji vlade, ki jo je sam sprožil, nastopil na protestnem shodu pred parlamentom, kjer je bila tema ista kot v interpelaciji? V medijih doslej nisem zasledila omembe, kaj šele........

© Večer


Get it on Google Play