Profimedia

"… Bogastva, ustvarjena ravno zaradi konservativnih vrednot, življenjske sile in evolucijskih sposobnosti sodobnega kapitalizma, so se marsikje zlorabila za uničevanje njegovih temeljev. In to kljub temu, da so klasični konservativni filozofi od samega začetka opozarjali na nevarnosti kulturnega marksizma. Žal njihovi ideji ni dovolj hitro sledila učinkovita organizacija na nacionalni in mednarodni ravni. Danes imamo v okviru zahodnega civilizacijskega kroga tako eno samo državo, ki se tej nevarnosti povsem odkrito uradno upira. To je Madžarska." (iz govora Janeza Janše na srečanju konservativnih strank CPAC v Budimpešti, povzeto po portalu Nova24TV, 5. maj 2023)

Bojte se, grešniki in pripadniki kulturnega marksizma in kulture smrti, kultura življenja prihaja: rasno in etnično preverjena družina, ženska brez višje šole, mati, brez pravice do splava, vse v okviru dveh "naravnih" spolov (čeprav jih narava pozna sedem), prepovedana raznolika ljubezen, odpravljene človekove pravice, patriarhalna tiranija in ... madžaronstvo. To je prihodnost, ki se nam obeta. Kako Slovenijo spremeniti v Madžarsko, je manj pomembno kot vprašanje - kdaj! Možen ukrep bi bila parlamentarna razprava o tem, kaj je državna politika in koga v Budimpešti zastopa slovenski poslanec Janša. Če nič drugega, tu postane jasno, od kod prihaja oziroma se pričakuje denar za ogromne stroške populističnih predstav, ki se pospešeno nizajo. In ni dvoma, da so populistične predstave in Janševi nastopi namenjeni rušenju parlamentarne demokracije. Zato je parlamentarna razprava v vsakem primeru nujna - in to čim prej, saj Janša citirani govor konča takole:

"Maske so padle, prava bitka se začenja in kultura življenja bo zmagala."

QOSHE - Kolumna Svetlane Slapšak: Prerok je rekel - Svetlana Slapšak
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolumna Svetlane Slapšak: Prerok je rekel

63 8
13.05.2023

Profimedia

"… Bogastva, ustvarjena ravno zaradi konservativnih vrednot, življenjske sile in evolucijskih sposobnosti sodobnega kapitalizma, so se marsikje zlorabila za uničevanje njegovih temeljev. In to kljub temu, da so klasični konservativni filozofi od samega začetka opozarjali na nevarnosti kulturnega marksizma. Žal njihovi ideji ni dovolj hitro sledila učinkovita organizacija na nacionalni in mednarodni ravni. Danes........

© Večer


Get it on Google Play