We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(BRANJE) Kako smo postali rasa kretenov

17 2 0
15.01.2020

Ob 2.15 me zbudi pisk telefona, ki se mu je uspelo izviti nočnemu profilu, po katerem bi moral biti stišan.

"Za božični večer bi rabili enega starostnika, da mi ga pripeljte po večerji. Da se podruži z našimi otroki. Najbolj bi nam ustrezalo ob 7 zvečer. Iskat pa ga lahko pridete okrog devetih."

"Danes sem se naročil k nevrologu, pa nisem zadovoljen z datumom. Ali mi lahko zrihtaš novega." Tako se skrajšano glasi sporočilo človeka na socialnem omrežju, ki ga vidim (tako po sliki kot po imenu) prvič v življenju. Sledijo slike njegove zdravstvene dokumentacije, pripete kar na facebook.

"Pošiljam izvid, če mi ga lahko prosim razložite." To je postalo skorajda stalnica. Občasno vikanje me med vsemi podobnimi sporočili tako preseneti, da jih preberem do konca.

"Rabila bi nekoga, da mi pride iskat star hladilnik. Nekdo, ki je reven, ga bo vesel. Slabše hladi, ampak dela pa še. Saj vi imate to humanitarno društvo."

Sama si ne predstavljam, da bi kar tako, na ulici, pocukala za rokav neznanca in ga prosila, da mi odpiše parkirno kazen. Samo zato, ker je oblečen v oblačila mestnega redarstva in ker se mi zdi, da sem njegovo sliko videla na facebooku. Oziroma še več - da je všečkal isto glasbeno skupino in bi mi res lahko pomagal. Na socialnih omrežjih so se te meje zabrisale. Ali pa smo si jih zabrisali mi sami. Včasih je ta ohlapnost meja dobra, saj........

© Večer