We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Izkoristite enkratno ponudbo! Sofinanciramo desnico že za 41.997,62€!

10 2 0
14.06.2019

Hvala bogu, da je Spletni časopis Petra Jančiča oz. njegov svetobolno poimenovani Zavod za svobodo govora na lanskem Rednem letnem javnem projektnem razpisu za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2019 dobil 8.397€.

Zasluži si jih že zato, ker je med vsemi mediji — večinoma veliko večjimi in bogatejšimi — edini objavil zanimivo podrobnost iz predstavitve kandidata za ustavnega sodnika Roka Čeferina pri predsedniku Pahorju, ki ga je tudi predlagal DZ.

Čeferin, ki so ga šraufali z vprašanji na temo njegove domnevne, četudi dokazljive nestrpnosti do nestrpnih desničarskih medijev, je verjetno nehote, a ne po nerodnosti opozoril na zblojenost subvencioniranja medijev s strani Ministrstva za kulturo.

Takole je baje bilo:

"Na vprašanje, ali še vztraja pri izjavi, da sta tednik Demokracija in Nova24TV ›tovarni sovražnega govora‹ in kako bo sodil, če se bosta ta medija poskušala zaščititi na [U]stavnem sodišču pred posegi oblasti, je Čeferin odgovoril, da je to izrekel, ko je govoril o tem, ali je predsednik vlade ravnal prav, ko je obsodil sovražni govor v nekaterih medijih. ›Dejal sem, da je imel prav in pri tem vztrajam,‹ je dejal Čeferin........

© Večer