We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(VEČERNO BRANJE) Vrhunska poteza

9 1 0
22.07.2019

Šarec je morda res nepremišljeno in zgrešeno bleknil, da Slovenijo zanima širitveni resor v Evropski komisiji. Kaj naj na to rečemo? Komu pa ne bi pasala solidno plačana sinekura? Toda njegova poteza, da za komisarja predlaga Janeza Lenarčiča, je bila vrhunska. Da je Lenarčič res prava izbira - personalno, kadrovsko in kompetenčno -, lahko zaenkrat samo upamo. Zdi se, da je. Lahko pa že zdaj rečemo, da je Šarec z izbiro kandidata potegnil pravo potezo že zato, ker je s tem razkril vso bedo slovenske strankarske politike in logike. Tako članic svoje vladne koalicije kot tudi opozicije.

Ah, ti kao demokratični principi …

Tako je recimo rekel Židan (SD):

"Žal nam je, da na ta način [Šarec] sporoča koalicijskim partnerjem, kaj je zanj partnerski dialog […]. [V] ponedeljek […] je povedal, da išče in razmišlja o zelo uglednem posamezniku. Tako je bilo govora, kakor da bo kandidat vsaj dr. Danilo Türk."

OMB, Danilo Türk?! Kakor da? Als ob? Pobožna želja, da bi šel Türk skozi, je še bolj smešna kot ta, da bi za komisarko uturili Tanjo Fajon kot nekoga, ki je slučajno in v nasprotju z lastnimi ambicijami glasoval proti predsednici EK Ursuli von der Leyen!

Socialni demokrati so se obregnili tudi ob "nesprejemljivo........

© Večer