We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(STANOVANJSKA STISKA) "Mami, a se bomo selili?" me je pred kratkim vprašala 5-letna hči

13 20 0
09.12.2019

"Mami, a se bomo selili?" me je pred kratkim vprašala 5-letna hči. "Ne bomo, končno smo našli stanovanje, kjer se prvič počutimo kot doma, vrtec imaš dovolj blizu, zakaj, a ti tukaj ni všeč?" jo vprašam. "Mi je, samo dolgo se že nismo." Zamislim se nad njeno izjavo, kako prav ima, a ta njen "dolgo" je v resnici le slabo leto in pol. Čez nekaj dni dobim klic, ki mi pove, da si moramo do pomladi poiskati novo stanovanje. Ko pomislim, kaj vse to znova spet prinaša, mi postane kar slabo.

Razlogi za toliko selitev v tako kratkem času so različni. Enostavno nismo našli prostora, kjer bi se lahko udomačili in počutili kot doma, kjer bi bila cena primerna ponudbi, kjer se nam ne bi vtikali v bivanje z nešteto svojimi pravili in nas preverjali, kjer ne bi imeli občutka, da smo pri nekomu le na obisku … Veliko je bilo dejavnikov, ki so me silili v iskanje boljših rešitev, saj si želim otrokoma nuditi kvalitetno bivanje, cena za to pa je preklemansko visoka in začne se že pri iskanju nastanitve.

Otroci samskih mam najemodajalcem predstavljajo nevzgojene pankrte, ki bodo risali po stenah, rezljali podobe v leseno mizo, puščali čokoladne sledi na kavču in po možnosti še bruhali po tepihu. Saj veste, to se namreč pogosto dogaja, a ne, ne glede na to, koliko so stari.

Gremo dalje – tudi samskost predstavlja veliko oviro, predvsem z vidika finančne zaščite. Najemodajalci imajo namreč najraje "mlade pare". Zanimivo, tukaj se hitro pozabi,........

© Večer