Ukrajinski vojaki z droni v doneški regiji.

Reuters

Vse podzemne garaže imajo enak vonj, le da so nekatere bolj udobne. Na minus prvem nivoju hotela Radisson v Kijevu se čuti vonj gume, ki se je obrabila na hrapavem betonu. Vonj plinov iz avtomobilskih izpuhov se je zavlekel v neometane, nekoč davno v belo pobarvane zidove. Ko sirene in aplikacije mobilnih telefonov najavijo začetek zračne nevarnosti, se gostje zberejo tukaj, v garaži. Vojna je tukaj vsak dan in vodstvo hotela se je prilagodilo novi normalnosti.

Iz vsebine:

- Deokupacija. V Kijevu poslušam razpravo o tem, ali se lahko reče, da so nekatera (ukrajinska) ozemlja osvobojena. Nekateri so kategorično proti. Predlagajo ali sprejemajo samo termin deokupacija.

- Srečam Kijevčane, ki nimajo pojma, kaj je v Donbasu. Ali na vzhodu Ukrajine. Sprašujejo me, ali imam fotografije iz Harkova. Gledajo jih z iskreno radovednostjo. Deluje jim nekoliko eksotično.

- Nisem si mislil, da je tako težko dokazati zločin. V vasi ni kamer, ostanejo samo priče.

QOSHE - (POGLED) József Makai, dopisnik iz Ukrajine: Kako pisati o vojni. Kako opisati ogromno število bojev na vzhodu? - József Makai
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(POGLED) József Makai, dopisnik iz Ukrajine: Kako pisati o vojni. Kako opisati ogromno število bojev na vzhodu?

30 7
24.02.2024
Ukrajinski vojaki z droni v doneški regiji.

Reuters

Vse podzemne garaže imajo enak vonj, le da so nekatere bolj udobne. Na minus prvem nivoju hotela Radisson v Kijevu se čuti vonj gume, ki se je obrabila na hrapavem betonu. Vonj plinov iz........

© Večer

Get it on Google Play