We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(BRANJE) Mi smo Šarčevi, Šarec je naš!

12 2 0
17.09.2019

Šarčeva vlada je kljub črnim napovedim preživela prvo leto delovanja. In to uspešno. Kot kažejo raziskave, se Šarec po uspešnosti delovanja svoje vlade lahko primerja samo z Drnovškom. In z njegovo vlado. Seveda z bistveno razliko: da Drnovškova vlada ni bila manjšinska. Prav zaradi manjšinskosti - in ker je bil Šarec ob nastopu mandata politik brez izkušenj v državni politiki - mu je večina političnih analitikov in komentatorjev tudi napovedovala neuspeh.

Toda njihove analize so se pokazale za napačne. Tako kot so napačne tudi sedanje ocene Šarca kot predsednika vlade. In njegove vlade. Ki ji še kar naprej napovedujejo propad. Ki pa še kar naprej ohranja stabilno podporo med volivci. Ob prvi obletnici vlade kritiki poudarjajo, da Šarčeva vlada ni izpolnila predvolilnih obljub. Da bi zato morala pasti.

Večina komentatorjev in analitikov izhaja iz tega, da ni pravično, da je Šarec še vedno na položaju. Da njegova vlada funkcionira. In to celo uspešneje kot cela vrsta večinskih vlad. Tako kot tudi neprestano ponavljajo, da bi Šarec moral pasti, ker ni izpolnil predvolilnih obljub. Ali da bi moral biti kako drugače "kaznovan". Recimo z vedno nižjo........

© Večer