We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(BRANJE) Kaj moramo priznati Assangeu

14 0 2
17.04.2019

Ena od Assangevih izjav, po katerih je znan, je ta, da je pravičnost cilj, preglednost pa sredstvo, da ta cilj dosežeš. To izjavo bi lahko imeli za moto njegovega delovanja.

Assangeu oz. njegovemu Wikileaksu moramo priznati, da sta prispevala veliko k preglednosti delovanja sodobnih oblastnih struktur. Po njegovi zaslugi namreč vemo o prikritem delovanju oblastnikov in vladajočih struktur stvari, ki jih sicer niti slučajno ne bi. Isto velja za kapitalske centre moči.

Morda bi se nam o rečeh, ki jih danes po zaslugi Wikileaksa vemo, samo kaj dozdevalo. Toda če bi nam kdo o tem poročal, bi mislili, da se mu verjetno meša. Danes pa vemo, da je resničnost delovanja današnjih oblastnikov in kapitalskih struktur hujša, kot smo si predstavljali. Da to vemo, je največja zasluga Juliana Assangea.

Zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bodo Assangea dobili v roke tisti, ki jih je razkrinkal.

Sama sem mislila, da se bo to zgodilo hitreje, kot se je v resnici. Sedem let eksila na ekvadorski ambasadi je bistveno več, kot se je zdelo verjetno, ko se je tja zatekel. Bilo je jasno, da zahodni politični in........

© Večer