We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(VEČERNO BRANJE) Naloga generala Uščapovskega

10 4 0
16.05.2019

Ste si v poplavi informacij z vsega sveta zapomnili smrt 41 ljudi, potnikov nekega letala, ki 5. maja letos ni doseglo svojega cilja na bregovih Barentsovega morja, Murmanska? Verjetno ne. Preiskava tragedije še traja, a o njej pišejo le še ruski mediji. Razumljivo, gre za rusko temo. In prav tako, če ne še bolj razumljivo, je v pošastnem tempu življenja, ki ga živimo, to res lahko le še novica nekajkrat predvčerajšnjega dne. Razlog, da za hip postanemo in se zamislimo. Res želimo živeti tako hitro in mimobežno?

Za kratko osvežitev spomina: kmalu po vzletu je pilot sporočil, da ima letalo težave in da se mora vrniti na moskovsko letališče Šeremetjevo. Po udarcu strele naj bi bili odpovedali motorji, letalo je dvakrat zakrožilo nad letališčem, nato pa pristalo s preveliko hitrostjo in prepolnimi rezervoarji goriva. Ob pristanku je nekajkrat poskočilo, zdrsnilo s steze, gorel je zadnji del letala, v ognju in dimu pa se je s smrtjo soočilo 41 ljudi od 78 potnikov in članov posadke.

Oblasti, predsednik osebno, so pohitele z imenovanjem preiskovalne komisije. Ni šlo le za letalsko tragedijo, ki je zahtevala žrtve. Šlo je za vprašanje političnega in tehnološkega prestiža in varnosti. Zrušilo se je letalo Aeroflota, najpomembnejše ruske letalske družbe, ene največjih na svetu. Letalo ruske proizvodnje, projekta Suhoj Superjet 100, s katerim je Rusija v času, ko se je začela oddaljevati od Zahoda, skušala dokazati tehnološko enakovrednost ne le proizvajalcem zahodnih vojaških letal, ampak tudi Airbusu in Boeingu. In ne nazadnje je tukaj še terorizem, ki postaja vse bolj izrabljan........

© Večer