We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gradimo našo malo sosesko

11 0 0
19.07.2019

"Ljubica moja zlata, kod si hodila?" me je ondan vprašala branjevka na naši mali tržnici v eni od mariborskih sosesk. "Saj veste, obveznosti, služba, pa sedaj imajo že vsi kaj na vrtu in prinesejo ...," sem se opravičevala kakor pred strogo učiteljico, ker me kakšna dva tedna ni bilo. Čeprav ta moja gospa sploh ni huda. Polnih lic nasmeha, z žarom v očeh te sprejme. S strankami zna torej tako, da me zagrabi kar nekakšna slaba vest, ko po liniji najmanjšega odpora, truda in porabe časa v večjem supermarketu mimogrede kdaj kupim še solato. Še zlasti, ker vem, da je ta daleč od tiste prave, domače.

Posebna domačnost, pristni odnosi med uporabniki in ponudniki so pravzaprav prisotni v celotnem kompleksu v mariborski Dominkuševi, kjer so ob tržničnih prostorih še trgovina, bar, prodajalnica kruha in peciva, od nedavnega še trgovina brez embalaže. Mesnica je bila primorana svoja vrata pred kratkim zapreti. Precej je k medsebojnemu povezovanju bolj ali manj bližnjih sosedov z vsemi temi prostori in ponudniki s svojim projektom, iniciativo Mala tržnica, prispevala Pavlina Japelj. Nekoliko sicer tudi v študijske namene, predvsem pa zato, da se ti prostori, ki so bili pred desetletjem polni kupcev in prodajalcev, spet obudijo, zaživijo morda s kakšnimi drugimi dogodki in se preko tega naposled tudi obnovijo ali vsaj bolj redno vzdržujejo.

​Najprej se je obrnila na predstavnike Iniciative mestni zbor, ki že vse od mariborskih vstaj povezujejo občane na........

© Večer