Federer je bil pri vrhu vsake lestvice. Najbolj znani Švicar? Federer. Pred Albertom Einsteinom. Najbolj "zrihtan" moški? Federer. Pred Davidom Beckhamom. Najbolj spoštovana oseba? Okej, tu ga je nesel Nelson Mandela, Federer je bil drugi. Takšne vloge seveda prinesejo denar. Veliko denarja. Predlani je bil s 106,3 milijona dolarjev prvi tenisač, ki je postal najbolje plačani športnik sveta. A saj ni le jemal. Kot filantrop vrača. In ni le on bogatel s tenisom, tenis je bogatel z njim. Ko je leta 2004 osvojil svoj prvi Melbourne, je zaslužil 985 tisoč dolarjev. Z obujenim zanimanjem gledalcev in sponzorjev je bila nagrada, ko je leta 2018 v Avstraliji vzel svoj zadnji grand slam, štirikrat višja.

Drugi so obupali, da jim pripada kaj več od hvaležnosti in pobiranja nagrad v ozadju. Dva nista. Rafael Nadal in Novak Đoković. Švicar se je mučil s poškodbami, s koleni, če je že od mladosti znal shajati z bolečim hrbtom. Onadva sta medtem šla čez. Da bi ju še lovil? Pri 41 letih se je odločil, da je konec. Zdaj smo v zagati ... Kdo je največji?

QOSHE - (PORTRET TEDNA) Genij, ki je premagal še Einsteina - Borut Planinšič Ml
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(PORTRET TEDNA) Genij, ki je premagal še Einsteina

13 4 0
01.10.2022

Federer je bil pri vrhu vsake lestvice. Najbolj znani Švicar? Federer. Pred Albertom Einsteinom. Najbolj "zrihtan" moški? Federer. Pred Davidom Beckhamom. Najbolj spoštovana oseba? Okej, tu ga je nesel Nelson Mandela, Federer je bil drugi. Takšne vloge seveda........

© Večer

Get it on Google Play