We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(VEČERNO BRANJE) Kako sem spoznal Petro Majdič

10 2 0
20.06.2019

Petro Majdič sem spoznal na najbolj nepričakovanem možnem kraju: pri notarki. Tam sem bil s svojim nepremičninskim agentom, za katerega se je izkazalo, da si ga deliva. In ker so nepremičninski agenti očitno kot zobozdravniki, je njo naročil takoj za mano, da je, kot je pojasnil sam, bolje izkoristil čas in združil posle. Zviti so tile nepremičninarji, ni kaj.

Srečati javno znano osebo je vselej hecno. Človeka pač poznaš, jasno je tudi, da se oseba na drugi strani tega zaveda, seveda pa si zato nista nič manj tujca. In čeprav to v resnici ne bi bilo potrebno, se ti predstavi, v skladu z bontonom in navadami. Povsem običajna situacija, ki pa ima vendarle elemente nenavadnega.

In tako sem spoznal Petro Majdič, ob devetih zjutraj, povsem nepričakovano, pri notarju. In medtem ko sva se pogovarjala tipične brezveznarije, ki se jih pogovarjajo neznanci, sem razmišljal, ali naj ji povem: da sem bil dolga leta njen navijač, da izjemno cenim vse, kar je dosegla, in da sem leta 2010, ko je v Vancouvru z nalomljenimi rebri odtekla tisti epski finale in osvojila olimpijski bron, pred televizijo zajokal. In da mi gre na jok tudi zdaj, ko se tistega trenutka spominjam.

Pred leti smo s Kataleno gostovali v francoskem mestecu........

© Večer