We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(VEČERNO BRANJE) Bodi, kar si: do odstotka natančno

11 0 0
23.05.2019

​Gilad Japhet si je leta 2003 izmislil dokaj preprost program za ustvarjanje družinskih dreves. Rodoslovje in raziskovanje dediščine sta bili že od mladosti njegov hobi, svoje prostočasno zanimanje pa je na neki točki v življenju nadgradil v poslovno idejo. Zelo uspešno, iz navidez neambicioznega programa je v naslednjih letih namreč zrasla platforma z globalnim dometom. Zadeva se imenuje MyHeritage, in če zanjo v preteklosti še niste slišali, se je to med prenosi izbora evrovizijske popevke gotovo spremenilo. Podjetje Gilada Japheta je bilo namreč glavni sponzor dogodka, ki smo ga prejšnji teden na tak ali drugačen način v Evropi (in Avstraliji) spremljali vsi. Z Evrovizijo je pač tako: vsi jo gledamo, tisti, ki je ne, pa to obešajo na veliki zvon, kar pomeni, da so v resnici še kako zraven.

Biti glavni pokrovitelj takšne prireditve seveda ni kar tako. Podjetje, ki se za to odloči in si to lahko privošči, je očitno zelo resen igralec na poslovnem trgu. MyHeritage je torej ena tistih navdihujočih zgodb o prodorni ideji in pogumni podjetnosti; zgodba o uspehu.

In v čem je skrivnost uspeha MyHeritage, s čim se Japhetovo podjetje ukvarja? Izhodišče je isto kot leta 2003: platforma vam pomaga pri izdelavi vašega družinskega drevesa, stvar pa se........

© Večer