We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(STRAN 210) T. C. je ena navadna hinavska rit

16 16 7
22.05.2020

Eden od uporabnikov družbenih omrežij pa je Zlatkovo navzočnost na protestu komentiral z naslednjimi besedami: "Zelo glasno danes proti vladi protestira raper Zlatko, ki mu je ta ista Vlada RS podarila 1750 evrov temeljnega dohodka in za 200 evrov višji dodatek za veliko družino. Kot samozaposlenemu v kulturi pa mu prispevke (400 evrov na mesec) itak država plačuje. Naj razume, kdor more!" Konec citata.

Tole je pred kratkim po nekih čudnih poteh priplulo do mene. Gre za "članek", objavljen na portalu Utrip Ljubljane, navednice pa uporabljam zato, ker sem zapis prepisal v celoti. Gre torej za čivk osebe po imenu Boštjan Šeruga, ki ga je portal objavil in karseda na kratko komentiral, bolje rečeno, napovedal. Je to članek? Pustimo formalnosti ob strani, ta objava ima toliko težav, da je to vprašanje eno manj pomembnih.

Kje sploh začeti? Najprej se bom obregnil ob obče prisotno nepoznavanje statusa samozaposlenega v kulturi, verjetno zato, ker tej skupini pripadam tudi sam in me pavšalnosti pač iritirajo. Če ima nekdo omenjeni status, to še ne pomeni, da mu država avtomatično plačuje prispevke za zdravstveno in socialno zavarovanje. Ne vem, kako je z Zlatkom, dvomim, da Boštjan Šeruga pozna njegovo situacijo kaj bolje, vem pa, kako so te zadeve urejene pri meni. Da, imam status samozaposlenega v kulturi, in ne, država mi ne plačuje prispevkov. Plačujem si jih sam, tako kot vsak samostojni podjetnik ali podjetnica.........

© Večer