We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Požar sovražnega govora

13 4 0
16.07.2019

Po svetu je sovraštvo na pohodu. Grozeči val nestrpnosti in s sovraštvom podkrepljeno nasilje zajemata vernike številnih svetovnih verstev. Na žalost takšni zlonamerni incidenti postajajo povsem vsakdanji, kar nas hkrati lahko skrbi.

V preteklih mesecih smo bili priča morilskim napadom na Jude v sinagogah in iznakaženju njihovih nagrobnikov, ki so bili porisani s svastikami, streljanju na muslimane v mošejah in iznakaženju njihovih svetih objektov ter poboju kristjanov med molitvijo in požigu njihovih cerkva. Poleg teh grozovitih napadov je povečano gnusna retorika usmerjena tako proti verskim skupnostim kot tudi proti manjšinam, migrantom, beguncem, ženskam in tako imenovanim "drugim".

Medtem ko se je požar sovražnega govora razbohotil, so družbena omrežja zlorabljena za skrajne ideologije. Neonacistična gibanja in tista za nadvlado bele rase so v porastu. Sovražna retorika se utrjuje kot način pridobivanja političnih točk. Sovraštvo prehaja v vsakdan liberalne demokracije in avtoritarnih režimov ter........

© Večer