menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

İslam'ın içinde olmadığı yüzyıl!

2 0
16.02.2026

İslam’ın içinde olmadığı, kurallarının hiçe sayıldığı, emirlerinin çiğnendiği, hâkimiyetin İslam’dan alınıp insanın eline verildiği, güçlü olanın hüküm sürdüğü, zalimlerin kol gezdiği geride bıraktığımız yüzyıl, bir vahşet ve soykırım çağı olmuştur.

İnsanlık tarihinin en acımasız katliamları, İslamsız yaşayan bu yüzyılda insana yaşatıldı.

Ruanda’da, “çağdaş ve demokrat” Fransa’nın çıkarttığı iç savaşla pala, balta, satır ve benzeri aletlerle 800 bin insan parçalara ayrıldı.

Cezayir’de 1,5 milyon insan yine “çağdaş ve medeni” Fransızların kendi eliyle katledildi.

Kongo’da “medeni” Belçikalılar tarafından 1 milyondan fazla insanın elleri ve ayakları çapraz bir şekilde kesildi.

Libya, Fas, Tunus, Sudan, Somali ve Kenya gibi ülkelerde milyonlarca insan Amerika, İngiliz, Fransız ve medeni(!!!) İtalyalılar tarafından acımasızca katledildi.

Bosna-Hersek, Hocalı, Myanmar ve Afganistan’da, Amerika ve onun beslediği örgütlerle milyonlarca insan katledildi.

Suriye’de 1 milyondan fazla insan Rusya, Amerika ve bağlı devletler tarafından katledildi.

Doğu Türkistanlı insanlara hala en acımasız vahşeti yaşatan, İslamsız yaşayan “çağdaş insandır!”

Afrikalıları göçe zorlayıp açık denizlere salan ve onların denizde boğulmalarını gülerek seyreden “çağdaş ve medeni insandır!”

Irak’a demokrasi getireceğim diyerek Iraklı 2 milyon kadına tecavüz eden ve 1,5 milyon Iraklıyı katleden İslamsız yaşayan “çağdaş” Amerika’dır!

Hiroşima’da, atom bombasıyla bir anda 150 bin insanı katleden yine bu “çağdaş” Amerika’ydı!

Görüldüğü gibi İslam’ın kurallarını reddeden sözde “çağdaş insanın” hüküm sürdüğü bu yüzyıl, güçsüz ve zayıf olan insanın kanının zevkle akıtıldığı bir vahşet çağı olmuştur.

Bunca cinayetleri işleyen İslamsız yaşayan “çağdaş insana” dur diyecek, onun yaptığı zulümlerin önüne geçecek ve işlediği katliamlardan sorumlu tutup onu hesaba çekecek hiçbir güç yoktur.

Çünkü İslam’ın hükmü yoktur!

Güçlü olan insan var!

Güçlü insan “üstün insandır” ve bu üstün insan her istediğini yapabilir.

Hiroşima’ya atom bombası atabilir, Afrikalıları katledebilir, Bosna Hersek-i yerle bir edebilir, Gazze’deki çocukları dilediği gibi katledebilir!

Bu canileri yaptığı vahşetten vazgeçirecek hiçbir değer yargısı yoktur!

Yaş ağaca dahi zarar vermemesi gereken İnsan, “insanın kurdu” olarak tasavvur edildi.

Çağdaş dünya, “Kerem” olarak yaratılan insanı bir kurt haline getirdi.

Vicdan insandan alınıp, merhametsiz bir cani var edildi.

Allah’ın karıştırılmadığı “çağdaş” devletlerin yönetim şekilleri insana zulümden başka bir şey yaşatmadı.

Malcom X’in: “Amerika, İslam’ı anlamak zorundadır” sözünü

“Dünya, İslam’ı anlamak zorundadır” şeklinde dile getirebiliriz.

 İnsanlık, İslamsız bir yüzyıl daha kaldıramaz!


© Van Havadis