Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’daki ofisinin önünde öldürülmesi ile başlayan yargı süreci devam ediyor. Gözaltına alınanlar, serbest kalanlar, değişen savcılar, tutuklananlar, tahliye edilenler, iddialar derken Sinan Ateş davası cadı avına dönüştü.
Türkiye, 14 Mayıs 2023 seçimlerine hazırlanırken Ankara’nın orta yerinde, güpegündüz, kameraların önünde vahim bir cinayet işlendi. Haber gündeme bomba gibi düştü. Konu nedir ne değildir anlamaya çalışırken baktık ki MHP ve Ülkü Ocakları hedef tahtasına oturtuluyor. Daha o gün bu işte bir bit yeniği var demiştim. Gelişmeler aynı doğrultuda ilerliyor…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 9 Ocak 2019’da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’na getirilen Sinan Ateş, bir yıl gibi kısa bir süre sonra görevden alındı.
Sinan Ateş’in ölümü sonrası MHP neden sessiz kaldı şeklinde itirazlar dile getiriliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Sinan Ateş’i görevden aldığında kamuoyuna her hangi bir açıklama yapmamış, sessiz kalmayı tercih etmişti…
MHP’li bazı yöneticilere, Sinan Ateş’in ölümünden sonra MHP’nin neden sessiz kaldığını bizzat sordum. Özetle şöyle belirtildi: “Sinan Ateş görevden alınmış, MHP ve Ülkü Ocakları ile bir bağı kalmamıştır. Sabır ve sükûnetle MHP olarak cinayetin aydınlatılması ve gerçeklerin biran önce ortaya çıkmasını istiyoruz. Sinan Ateş cinayeti ile birlikte MHP ve Ülkü Ocakları’na yönelik organize ve örgütlü saldırılar hız kazandı.........