menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

“Çin’e vizeler kalktı, Hindistan’a neden yok?..”

13 0
13.01.2026

Turizmde devrim yaratıyoruz. Çin’e vizelerin kaldırılması sonrası İstanbul Turizm Derneği Başkanı Murtaza Kalender,” Bu önemli bir karar. Peki Hindistan’a niye yok?” diyor.

İstanbul Turizm Derneği Başkanı Murtaza Kalender, Türkiye turizminin geleceği açısından son derece kritik bir çağrıda bulundu. Kalender, Çinli turistlere uygulanan vize muafiyetinin, Hindistan’dan gelecek turistler için de mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Turizm Derneği Başkanı Murtaza Kalender, Hindistan’ın bugün dünya turizminin en hızlı büyüyen, en çok harcama yapan ve en nitelikli turist profiline sahip ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin bu pazardan çok daha büyük bir pay alması gerektiğini vurguladı:

“Hindistan; düğün turizmi, MICE turizmi ve lüks turizm alanlarında dünyanın en güçlü pazarlarından biri. Üstelik 12 ay boyunca seyahat edebilen, yüksek bütçeli ve kaliteli turist profiline sahip. Bu pazara bugünden hazırlanmak zorundayız.”

İstanbul Turizm Derneği Başkanı Murtaza Kalender, Hindistan pazarının büyüklüğünü........

© Turkish Forum