Yarını bugünden okumak...
MHP Lideri Devlet Bahçeli 2026 yılının ilk grup toplantısına, 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinin kapanışı üzerinden kapsamlı bir muhasebe yaparak başladı.
Bu dönemin insanlık hafızasına savaşlar, krizler ve büyük kırılmalarla kazındığını belirtti.
Yaşananların tesadüf olmadığını, küresel ölçekte adaletin, hukukun ve vicdanın ağır bir sınavdan geçtiğini vurguladı.
Yeni bir çeyreğe girildiğini ifade ederken, bunun sıradan bir takvim değişikliği olmadığını, 21’inci yüzyılın ikinci çeyreğini Türkiye ve Türk milletinin lehine çevirecek hedefleri belirleyerek ortaya koydu.
Süper Güç Türkiye
MHP Lideri, 2026 yılının hemen başında atılacak güçlü temellerle stratejik hedefin “Süper Güç Türkiye” olduğunu açıkça ilan etti.
Bu hedefin yalnızca savunma veya dış politika başlığına sıkıştırılamayacağını özellikle vurguladı.
Milli ekonominin kalkınma ve gelişme dinamiklerini eşzamanlı şekilde hayata geçirmesinden, siyasette kutuplaşmayı törpüleyen ve kucaklaşmayı teşvik eden bir dile kadar geniş bir perspektif çizdi.
Türk devlet ve yönetim müktesebatının hükümran mazisiyle dünya çapında fark yarattığını belirten Sayın Bahçeli, istikrar, güven, gelecek, kardeşlik ve refah vadeden “Türk Kuşağı” vizyonunun bu gücün tamamlayıcı unsuru olduğunu söyledi.
Savunma sanayiinde atılan adımların yeni nesil teknolojik atılımlarla taçlanması gerektiğinin de altını çizdi.
Terörsüz Türkiye hedefi gerçekleştiğinde, Süper Güç Türkiye’nin önünde durabilecek herhangi bir engelin kalmayacağını net biçimde ifade etti.
Aynı Senaryolar, Farklı Coğrafyalar
MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçimle göreve gelmiş, egemen eşitliği uluslararası camiada hukuken tescillenmiş Venezuela’nın Devlet Başkanı Maduro’ya karşı yapılan gayrimeşru ve hukuk dışı saldırıyı, nefretle, şiddetle ve her yönüyle yalnızca kınamakla kalmadı, hepten........
