We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tweede Kamer, richt u op de inhoud in plaats van op de bühne

2 1 0
09.07.2021

Een heuse gedragsverandering is dringend nodig, wil de Haagse politiek weer effectief zijn. Kamerleden, richt u zich weer op de inhoud in plaats van op de bühne, stelt Marianne Janssen, oprichter en eigenaar van IJ Consulting.

Vlak na de Tweede Kamerverkiezingen in maart bruiste het in politiek Den Haag. En dat leidde ook tot opwinding in de rest van het land. Niet eens zozeer omdat demissionair premier Mark Rutte stevig aan de tand werd gevoeld. Misschien nog wel meer omdat de huidige manier van politiek bedrijven en het handelen van de overheid als geheel nu eens serieus ter sprake kwamen. Daar werd je als vanzelf een democratisch betrokken burger van.

Maar inmiddels is de teleurstelling groot. Want de met verve verkondigde noodzakelijke veranderingen om het vertrouwen van burgers in de politiek en de overheid te herstellen, lijken alweer van tafel te zijn verdwenen. En die teleurstelling wordt nog versterkt door het feit dat de formatie tot op heden alleen maar ‘oud gedrag’ laat zien.

Playing hard to get – doen alsof je moeilijk te krijgen bent – ziet er stoer uit, maar voelt steeds........

© Trouw


Get it on Google Play