We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Prije će onaj Kolakušić zasjesti na Pantovčak i proglasiti se pukovnikom nego što će proći Penavina ideja. Ili ipak griješim?

3 2 0
23.11.2019

U medijima, ponajprije elektronskim, odavna već postoji neki redoslijed u ovo doba godine, kad se rade prilozi o pretužnoj vukovarskoj obljetnici. Prvo se pokazuje i citira poznate političke njuške koje su došle u grad i pridružile se koloni sjećanja, potom se iz te kolone odabere jednog do dvojice preživjelih branitelja, te jednog do dvoje nesretnih roditelja koji još ne znaju gdje su im skončali sinovi. Zatim slijede arhivski kadrovi borbi, razaranja i četničkog divljanja, da bi naposljetku, ako ostane vremena i prostora, na red došla priča o svakidašnjici toga grada, i danas podijeljenoga nevidljivim zidovima, te za sam kraj neki sasvim pozitivan primjer kao naznaka možebitne bolje, suvislije sutrašnjice.

komentar renata baretića

KOMENTAR RENATA BARETIĆA

komentar renata baretića

Baš kao po tom nepisanom pravilu, na portalu Jutarnjeg lista kasno je navečer ovog sumornog ponedjeljka objavljen tekst pod naslovom “Poseban zakon od najveće je važnosti za grad heroj: Vukovar bi mogao imati ekskluzivan tretman u europskim razmjerima“. Naslov starog kova dovoljno je intrigantan da čovjek na njega klikne, znatiželjan da vidi o kakvom je to zakonu riječ. I potom, čitajući, otkrije da nikakvog zakona zapravo – nema.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Izvor: Pixsell /........

© tportal