We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nije li vas ovo šaranje po kalendaru podsjetilo na SFRJ? Živjela naša državnost, živjele naše žrtve!

7 1 0
12.10.2019

U jednom srednje velikom grafičkom poduzeću koje se, uz ostalo, bavi i tiskanjem uredske te poslovne galanterije, ovog su ljeta povukli pametan potez: u doba godišnjih odmora i manjeg broja narudžbi, odlučili su tiskati dovoljnu zalihu kalendara i rokovnika za 2020. godinu. Kad stigne jesen, računali su, i kad krene nova sezona narudžbi, njihova će skladišta biti puna zgotovljene – otisnute i uvezane - robe, moći će slati ponude prije konkurencije, a radnici će se moći bez strke i panike posvetiti novim poslovima.

Tako se pametno vodi firma. Ruku na srce – tako bi rezonirao svaki racionalni poduzetnik u toj branši. Ne bi mu, tako jednostavno razumnome, moglo pasti na pamet da bi Vladi Republike Hrvatske moglo pasti na pamet nešto toliko nerazumno kao što je pretumbavanje praznika i neradnih dana za sljedeću godinu – pred sam kraj ove! Dovraga, pa ako im je baš stalo izmišljati nove praznike, odnosno mijenjati termine i imena postojećih, zašto to nisu napravili i najavili u prvoj polovici godine, zašto to rade u zadnji čas?

komentar renata baretića

komentar renata Baretića

komentar renata baretića

Sve u svemu, nekoliko će tona otiskanoga papira iz te firme otići ravno u reciklažu, zbog tog će gubitka radnicima vjerojatno biti linearno smanjene plaće, ponetko možda fasuje i otkaz, a strka i panika u pogonu bit........

© tportal