We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nedodirljivoj Crkvi u Hrvata vlast na svaki od onih famoznih sedam grijeha samo sliježe ramenima, uz pokorno 'okej'. Braćo i sestre, dokle?

4 3 43
29.08.2020

Još od 2017., kad je ministrica Žalac, na prijedlog đakovačko-osječkog biskupa Hranića, pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije (jedva skraćeno: MRRFEU) utemeljila nešto pod nazivom Program ulaganja u zajednicu, Andrej Dimitrijević, novinar portala Telegram.hr, revno prati kome se taj novac – a riječ je o 20 milijuna kuna godišnje - dodjeljuje. Kako to i priliči upornim novinarima, zacijelo se ove godine (kad je na čelu ministarstva već treća osoba, svježe odabrana, ambiciozna stručnjakinja) ponadao da mu je trud urodio nekakvim plodom, ali – šipak. I opet je skoro punih devet desetina novca (17,7 od 20 milijuna) država dodijelila katoličkim župama i crkvama.

KOMENTAR RENATA BARETIĆA

komentar renata baretića

komentar renata baretića

Zanimljivo je, premda ne i zabavno, do kraja izlistati dokument MRRFEU-a pod naslovom 'Lista odobrenih projekata za sufinanciranje u 2020. godini prema Programu ulaganja u zajednicu'. Saborska zastupnica Vidović-Krišto, nekako slutim, mogla bi se prva pobuniti protiv njega, jer dobro je znano da se na hrvatskom kaže 'popis', a ne 'lista'. Štoviše, uvjeren sam da je i mnogome od samih dobitnika oči zagrebala ta omaška (slučajna?), ali za njih valja pokazati razumijevanje – imaju na desetke i stotine tisuća razloga da sad ne gnjave s........

© tportal


Get it on Google Play