We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Stvarna škola treba im kao sidro: Ne smijemo im zatvoriti ta vrata

1 1 5
04.09.2021

Kad prikupite perspektive više od 27.023 učenika širom Hrvatske, svega se nađe u tim upitnicima – 12 Spužva Boba, 132 srca, 18 WTF-a, česti natpisi HŽV i BBB, četiri poruke Zoranu Milanoviću, pet Andreju Plenkoviću i jedna Tomislavu Tomaševiću te ponekad rečenice koje opisuju istraživanje koliko i njegovi brojčani rezultati:

'Mislila sam da to nikada neću reći ili napisati, ali škola, ova stvarna škola, je.eno je važna. I to još više zbog toga kako se osjećamo, nego što tu naučimo. Bez nje smo nigdje… kao brod bez sidra', komentar je u upitniku učenice drugog razreda jedne zadarske srednje škole.

komentar borisa jokića

KOMENTAR BORISA JOKIĆA

KOMENTAR BORISA JOKIĆA

Rezultati istraživanja provedenog u 161 osnovnoj i srednjoj školi ukazuju na to da je na živote velikog dijela učenika i odgojno-obrazovnih radnika pandemija imala negativan utjecaj. Puno značajnije od ove opće procjene jest rezultat da je jedinstvena situacija kroz koju civilizacijski prolazimo nejednako djelovala na različite aspekte života djece i mladih. Učenici tako ukazuju na to da je pandemija pozitivno utjecala na odnose koje imaju s bliskim prijateljima i nastavnicima te posebice one u obitelji.

Online nastava

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Ovakav rezultat ne treba čuditi. Usporavanje, smanjenje obveza i kontakata i duži........

© tportal


Get it on Google Play