We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tko će preuzeti birače urušenog Živog zida: Mislav Kolakušić ili netko novi?

5 1 0
10.06.2019

U politici, ali ne samo u njoj, najučinkovitiji je lakmus-papir – novac. I dok u kemiji ovaj indikatorski papir natopljen organskom bojom dobivenom od nekih vrsta lišejeva mijenjajući vlastitu boju otkriva je li određena sredina kisela ili lužnata, novac u politici, ali ne samo u njoj, otkriva prave namjere mnogobrojnih aktera.

Kemijski su procesi ovog tipa sigurno poznati potpredsjednici Živog zida Vladimiri Palfi koja se uz titulu dipl. ing. natjecala na hrvatskim parlamentarnim izborima 2016. i u III. izbornoj jedinici osvojila saborski mandat. Koalicija predvođena Živim zidom i Vladimirom Palfi kao nositeljicom liste osvojila je iza prvoplasirane SDP-ove koalicije i drugoplasiranog HDZ-a 6,63% glasova birača, a sama Vladimira Palfi respektabilnih 18,18% preferencijskih glasova na listi.

No, izabrana zastupnica nije konzumirala svoj mandat već ga je prepustila dotad politički anonimnom dr. sc. Branimiru Bunjcu te se, prema vlastitim riječima, posvetila obiteljskom životu. Bio je to veliki uspjeh Živog zida koji je s partnerima osvojio ukupno osam saborskih mandata. Uostalom, to se moglo i očekivati jer je dio biračkog tijela umoran od izmjenjivanja HDZ-a i SDP-a na vlasti odlučio podržati Živi zid kao, kako se to ističe na službenoj internetskoj stranici stranke, 'aktivističko-politički pokret i stranku hrabrih, humanih, nekorumpiranih i stručnih ljudi koji se istinski bore za pravedno, socijalno osjetljivo i ekonomski održivo društvo'.

cro demoskop

raskol živog zida

GOTOVO JE

Da već na samim izborima nije sve onako kako se čini i – piše, otkrio je podatak da Vladimira Palfi, unatoč tituli na biračkom listiću, uopće nije diplomirana inženjerka. No, takve podatke u postupku podnošenja kandidatura u izbornoj........

© tportal