We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tko će od hrvatskih populista najbolje proći na europskim izborima?

3 1 0
20.05.2019

Znate li da je Zagreb otvoren i siguran grad? Osobito kada konstrukcija nedavno sagrađene Muzičke akademije izdrži vremenske nepogode. Možda ste već čuli da Zagreb ima najbolji obrazovni standard u Hrvatskoj te da je jedini grad u Hrvatskoj s pozitivnim prirodnim prirastom? Osim ako Državni zavod za statistiku ne objavljuje dezinformacije poput one da je stopa prirodnog prirasta u glavnom gradu Hrvatske 2017. bila negativna iznoseći -0,9‰ odnosno -750 u apsolutnom broju. Napokon, znate li koliko iznosi stopa nezaposlenosti u Zagrebu, a koliko u Hrvatskoj i Europskoj uniji?

Ima još toga o Zagrebu – u Zagrebu – jer su diljem grada proteklih dana osvanuli plavi jumbo plakati o izvanrednim postignućima u hrvatskoj prijestolnici. Prava je šteta da se na jednom od plakata ne nalazi blistava WC školjka uz podatak da se u Zagrebu javnim novcem plaća vjerojatno najskuplja izgradnja i renoviranje javnih WC-a po četvornom metru u Europi, a možda i u svijetu. I to ne od jučer. Prije deset godina u središtu su bili javni zahodi na okretištima autobusa i tramvaja u Dupcu i Dubravi, a ove godine jedan WC na Krešimirovu trgu. U prosjeku je za njihovu izgradnju tj. renoviranje predviđena cijena od 75 tisuća kuna po m2.

KOMENTAR BOŠKA PICULE

KOMENTAR BOŠKA PICULE

KOMENTAR BOŠKA PICULE

Čekaju li to Zagreb prijevremeni lokalni izbori ili cijelu Hrvatsku europski izbori? Što god na plakatima pisalo, je li ova oglasna kampanja slučajnost baš uoči izbora za Europski parlament ili je upravo svibanj 2019. poslužio za istodobnu kampanju u korist jedne od političkih opcija na predstojećim izborima? Dakako one zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke samozatajno sročenog naziva Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti? I – dakako financirane javnim novcem svih zagrebačkih građana?

Istodobno Bandićeva stranka ima vlastitu........

© tportal