We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sprema li se predsjednica za Eurosong ili Tvoje lice zvuči poznato? Kako god, njezin posao odrađuje Plenković. A evo i zašto

4 1 0
25.11.2019

Ako bi ikomu u Hrvatskoj u ovom trenutku trebalo povećati osnovicu plaće te dodati odgovarajući koeficijent složenosti posla, onda je to predsjednik Vlade Andrej Plenković. Jer – hrvatski premijer ne obnaša samo dužnosti za koje je ovlašten prema Ustavu i zakonima nego se bavi i cijelim nizom zadaća za koje uistinu treba jako puno koncentracije i motivacije. Usred višetjednog štrajka prosvjetara i organizacije kongresa Europske pučke stranke u Zagrebu, a kontinuirano na meti izvanstranačke i unutarstranačke oporbe, Andrej Plenković još se mora, htio-ne htio, uključiti u sve neizvjesnije predsjedničke izbore.

Gotovo se čini da je on HDZ-ov kandidat, a ne sadašnja i potencijalno buduća predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. On daje ključne izjave, on komentira protukandidate, on održava entuzijazam u stranci, on shvaća važnost ishoda izbora, i on, na kraju svega, pretvara Jakova Kitarovića u novu zvijezdu.

priopćenje predsjednice

uz pjesmu i prigodna riječ

orešković se pita

Tako su prvi dani prikupljanja potpisa za pravovaljanost kandidatura, barem što se tiče HDZ-a, protekli u znaku Andreja Plenkovića. I dok premijer izlazi pred sindikaliste, novinare i priželjkivane birače, Kolinda Grabar-Kitarović izlazi na pozornicu jedne privatne rođendanske zabave. U stilu Marilyn Monroe iz svibnja 1962. kada je legendarna hollywoodska glumica senzualno otpjevala rođendansku čestitku tadašnjem američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju, hrvatska je predsjednica to učinila jednom od svojih najvećih simpatizera i političkih podržavatelja, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Možda je to operacionalizacija njezina izbornog programa, osobito u točki posvećenoj pravednosti s obzirom na niz optužnica koje glase na Bandićevo ime. Tako su rođendanske zabave postale zaštitnim znakom društvenih aktivnosti Kolinde Grabar-Kitarović. Jednom je to Zdravko Mamić kao organizator, a drugi put Milan Bandić kao slavljenik. I dok je Zdravko Mamić u bijegu pred hrvatskim pravosuđem, Milan Bandić........

© tportal