We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pola Tuđman, pola Mesić: Škoro bi vukao sve konce u državi, a pritom i pričao viceve. Kakve su mu šanse?

3 2 0
24.06.2019

Tko kaže da Hrvatska ne prati svjetske trendove? Ili barem one unutar bivših socijalističkih zemalja? Nakon što je slovenski komičar Marjan Šarec nakon uspjeha na pralamentarnim izborima uspio postati predsjednikom Vlade, a njegov ukrajinski kolega Volodimir Zelenski predsjednikom države, sve je ozbiljnija mogućnost da hrvatski glazbenik, zabavljač i televizijski voditelj Miroslav Škoro ostvari iznenađujuć rezultat na predstojećim predsjedničkim izborima čiji bi se prvi krug trebao održati krajem prosinca.

I dok je prije samo godinu dana aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nakon vlastitoga zabavljačkog šoua u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u nogometu u Moskvi djelovala kao sigurna pobjednica novih predsjedničkih izbora, sada više ništa nije nemoguće. Čak ni to da Miroslav Škoro nakon polaganja svečane prisege u veljači 2020. otpjeva državnu himnu kao – predsjednik. Ili, kako on to najavljuje, kao narodni predsjednik. Učini li to uz tamburicu, izvedba može postati klasikom kao folklorna obrada 'Lijepe naše'.

OBJAVIO KANDIDATURU

TRAŽI VEĆE OVLASTI

komentar bivšeg predsjednika

Da Miroslav Škoro ima barem šanse ući u drugi krug izbora, misli i bivši šef države Stjepan Mesić koji je izjavio da u završnici izbora, uz Škoru, vidi i SDP-ova kandidata Zorana Milanovića.

Stjepan Mesić nije samo jedan od političara koji je najviše obilježio prva dva desetljeća demokratskoga višestranačkog sustava u Hrvatskoj, nego je i priredio dosad najveće iznenađenje na hrvatskim predsjedničkim izborima. Brojke govore sve. Na parlamentarnim izborima održanima 3. siječnja 2000. bivši hrvatski predsjednik Vlade i parlamenta te hrvatski član jugoslavenskog Predsjedništva nije uspio osvojiti čak ni saborski mandat te se činilo da je njegovo sudjelovanje na predsjedničkim izborima tri tjedna kasnije manje-više rekreativno. Međutim, nekadašnji najbliži suradnik prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a zatim Tuđmanov žestoki........

© tportal