We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Milo moje desno: Tko će pomoću Miroslava Škore profitirati na parlamentarnim izborima

2 1 0
16.09.2019

Ne uspije li ove zime postati predsjednikom Republike Hrvatske, najavljeni kandidat za šefa države Miroslav Škoro mogao bi sljedeće godine postati, recimo, ministrom u hrvatskoj Vladi. Možda ministrom vanjskih i europskih poslova s obzirom na svoj svojedobni izlet u diplomaciju na mjesto generalnog konzula Republike Hrvatske u Pečuhu. Nemoguće?

Kako je njegovim ulaskom u izbornu utrku na ovogodišnjim predsjedničkim izborima domaća politička scena poprilično živnula, osobito u svom desnom spektru, popularnog je glazbenika i novopečenog pretendenta na predsjedničku dužnost moguće zamisliti i drugdje u hrvatskoj politici. Primjerice, ne pobijedi li Miroslav Škoro na izborima, a osvoji respektabilan broj glasova, teško je zamisliti da će bilo on, bilo sve veći broj političkih stranaka i političara koji ga podržavaju propustiti iskoristiti taj kapital na parlamentarnim izborima 2020. Uostalom, nakon veoma dobrog rezultata na europskim izborima, na kojima je njihova lista predvođena Ružom Tomašić bila trećeplasirana, te nakon vrlo vjerojatnog ulaska Miroslava Škore među prvo troje najuspješnijih kandidata na predsjedničkim izborima političke stranke i pojedinci okupljeni oko platforme Hrvatskih suverenista mogu pravu priliku imati upravo na parlamentarnim izborima. Jedini je uvjet da se do tih izbora održe i brojčano osnaže, i to uz prepoznatljiva imena na čelu.

nedjeljom u 2

promijenili odluku

komentar renata Baretića

Otkako se u Hrvatskoj provode demokratski višestranački izbori, predsjednički i parlamentarni izbori četvrti će se put održati iste godine, ne računajući 1997., kad su predsjedničkim izborima prethodili izbori za manje važan Županijski dom. Godine 1992. održani su isti dan u kolovozu (i to za Zastupnički dom kao tada ključni dio parlamenta), godine 2000. unutar pet tjedana u siječnju i veljači, dok je 2015. drugi krug predsjedničkih izbora održan u siječnju,........

© tportal