We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolinda Grabar Kitarović zbog Škore sriče ćirilicu s politički netalentiranim Penavom. Opasno

2 1 0
22.07.2019

Kako je krenula uz još uvijek neobjavljenu kandidaturu za novi mandat na čelu države, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović mogla bi svojim mišljenjima i ponašanjem biti najveće iznenađenje izbora. Naime, u odnosu na nju Miroslav Škoro mogao bi postati znatno umjerenijim, Mislav Kolakušić znatno logičnijim, a Ivan Pernar znatno suvislijim kandidatom. I dok novopečeni član Europskog parlamenta Mislav Kolakušić i čelnik nove, po sebi nazvane političke stranke Ivan Pernar još uvijek u ispitivanjima javnog mnijenja ne ugrožavaju primat aktualne šefice države, Miroslav Škoro lako bi mogao očekivani dvoboj na predsjedničkim izborima pretvoriti u – višeboj.

I to upravo na račun podrške Kolindi Grabar Kitarović, koja je u Miroslavu Škori, a ne u bivšem SDP-ovu premijeru Zoranu Milanoviću, dobila najopasnijeg izazivača. Razumljivo, jer oboje ciljaju na istu polovicu biračkog tijela i jer su ih oboje na početku utrke na Pantovčak – Kolindu Grabar Kitarović prije pet godina, a Miroslava Škoru sada – podržala slična imena veoma sličnih političkih stavova.

ZANIMLJIVA IDEJA

odluka smutnje

šef sdss-a

Zbog toga ne čudi to da je predsjednica Republike ekspresno primila vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu izrazivši mu podršku nakon njegova relativiziranja odluke Ustavnog suda u vezi korištenja srpskog jezika i ćiriličnog pisma u gradu.

Premda su i šefica države i prvi čovjek Vukovara morali dati do znanja da se odluka Ustavnog suda treba poštovati i provesti, zapravo zagovaraju prolongiranje unedogled pravo srpske nacionalne manjine na uporabu svoga jezika i ćiriličnog pisma u skladu s gradskim statutom te Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. Treba se prisjetiti da je sada osporavane odluke o uporabi jezika i pisma svojedobno donijela HDZ-ova većina u vukovarskom Gradskom vijeću, a da su se dvojezične ploče počele........

© tportal