We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Er ferger fortsatt «noe dritt» egentlig?

3 0 0
11.10.2019

LeserbrevOverskriften har jeg lånt fra en forlengs avdød Samferdsels minister som en gang uttalte at «ferger er noe dritt» når han kjempet fram tunnelene sine. Tunnelene hans ligger som perler på en snor på E39 fra Bergen til Førde. 32 i antallet, hvorav kun tre stykker har en tilfredsstillende standard. Resten er som halvferdige anleggs tunneler å regne. Jeg skjenker ham en vennlig tanke når jeg ligger i en flere kilometer stup bratt svingete tunnel uten krabbefelt bak en tunglastet lastebil som sliter seg oppover i 30 km/t. På den tiden da han virket, ja da var det langt tid mellom ferge avgangene og stengt om natta var de også, så han hadde jo et poeng uten at det medførte forbedring i fergedriften.

Men utviklingen innen moderne EL-ferge drift har gjort et kvantesprang med fergedriften siden den gang. Fremtiden er her med løsninger som absolutt er til å leve med. Foreløpig kun innført i et eneste samband, men du verden for en revolusjon. I løpet av de nærmeste årene vil dramatiske forbedringer skje over hele landet. Et klart alternativ til mot å «brenne av» 340 milliarder kroner på Fergefri E39 og langt billigere.

Nyheten om at Veivesenet nå vil se på fergefri E39 med nye øyner og vurdere nye traserer opp mot fortsatt utvidet og forbedret ferge drift med El-ferger er et utmerket tiltak. Hurra! Miljøargumentene ser ut til å ha trengt inn. Gigant prosjektet til 340 milliarder kroner er altfor dyrt og det blir langt fra sluttsummen. Det påbegynte og uferdige E39- Rogfast, (Stavanger-Haugesund), 27........

© Tidens Krav