We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

EØS-motstand skaper bekymring

1 0 0
14.10.2019

LeserbrevEØS-debatten kan bli ett av de viktigste politiske stridstemaene fram mot stortingsvalget i 2021. Det bekymrer oss i maritim næring. EØS-avtalen er ikke perfekt, men den er vår sikreste garanti for stabile rammevilkår for en eksport- og innovasjonsrettet næring.

I helga hadde Fellesforbundet landsmøte. Der vil det trolig vedtatt et krav om at EØS-avtalen bør utredes. Alternativer til EØS må gjerne utredes. Men resultatet bør ikke overraske noen. EØS-avtalen er den viktigste garantien vi har for en stabil og forutsigbar handel med EU, og er avgjørende for å sikre tusenvis av arbeidsplasser langs hele kysten.

Den maritime klyngen på Møre gir arbeid til 14 500 kvinner og menn, både til sjøs og på land. Hvert år skaper klyngen tjenester og varer verdier for 59 milliarder kroner. Det er mange arbeidsplasser og store verdier som står på spill.

Styret i Maritimt Forum Nordvest er samstemte på at Norge er best tjent med at EØS-avtalen videreføres. Samtidig er det viktig å bruke handlingsrommet som EØS-avtalen gir til å slå ring om den norske arbeidslivsmodellen og den norske fagarbeideren.

Siden innføringen i 1994, har EØS-avtalen vært en........

© Tidens Krav