We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zašto se svi čude što Skejo ponovo ustašuje po Kninu? Pa ova vlast je dala legitimitet takvim ispadima

1 0 0
06.08.2021

Istina je da je cikličko ponavljanje te lakrdije sa Skejom, HOS-om i ustaškim pozdravom ”za dom spremni” dosadilo i bogu i ljudima, najbolje je okrenuti glavu, popiti zeleni čaj i čuvati ovo malo živaca koji su nam ostali. Ali Davor Božinović je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova pa nam nije dano da nam dosadi i on, zaposlenik na našoj plaći.

Članak se nastavlja ispod oglasa

I tako smo svi mi građani, kao dobri gospodari, dužni pomno paziti na sve što taj čovjek govori, da bismo znali kako za nas rade posao on i njegovi. Saslušali smo ga, dakle, i jučer u Kninu.

Skejo, koji je opet postrojio dečke u crnim odorama iz doba Ante Pavelića, izjavio je da je ZDS legalan. Božinović je rekao da je to ”apsolutno” poklič koji ”nema pravo građanstva i koji treba sankcionirati”. Pa policija, kaže, prijavljuje, ali sudovi često miniraju stvar pa ne osuđuju.

Pozdrav je legalan za Skeju i za to je odgovorna ova Vlada

Nije mi to milo, ali moram se složiti s provokatorom Skejom. Da, legalan je za Skeju. I za svakog šupljoglavog manekena koji ”iz inata” natakne HOS-ovu kapu. Pa čak i za bilo kojeg dripca od 21 godine, koji je rat vidio samo u filmovima, a danas se sa Skejinima klatari po ratnim obljetnicama umjesto da se zaposli na baušteli ili negdje na šanku i nosi ljudima kavu s mlijekom i čašu vode. A za to je odgovorna upravo Plenkovićeva vlada u kojoj je Božinović potpredsjednik.

Pa sjećamo se Plenkovićeve velebne komisije koja je presudila da ZDS nije u redu, ali da je ipak sasvim u redu kad je u pitanju HOS, jer su se hosovci borili u Domovinskom ratu. Iako ih je Tuđman osobno ukinuo 1992. i naredio im da se pripoje Hrvatskoj vojsci i stave njene oznake. Tko neće: demobilizacija.

No oni svejedno pohode godišnjice oslobodilačkih vojnih akcija, u kojima su, uključujući i Oluju, ovi njihovi današnji ljudi – ako uopće jesu – sudjelovali kao pripadnici HV-a. Te viču ”za dom spremni” kao da ih netko s leđa........

© Telegram


Get it on Google Play