We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

U svakoj normalnoj zemlji Marić bi idući dan odletio s funkcije

5 1 0
17.06.2022

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa i njegova predsjednica Nataša Novaković zatražili su dokumentaciju da mogu ocijeniti hoće li otvoriti postupak, pišu požurnice, ali s druge strane – ni pisma ni razglednice. Šutnjom se ovoga puta blokira razjašnjavanje moguće korupcijske priče o ministru financija Zdravku Mariću, koju su objavili najprije Net.hr, a zatim i istraživački portal Oštro, pa onda prenijeli i drugi portali uključujući i Telegram.

Prema informacijama autora, Marić je, dakle, u ljeto 2019. godine, proveo s obitelji četiri dana u luksuznom hotelu s pet zvjezdica Bellevue u Malom Lošinju, ali tako da račun nije platio po punoj cijeni noćenja od 1161 eura koja vrijedi za anonimne smrtnike, nego po 291 euro. Četiri dana odmora koštala su ga točno tri eura više nego što sve ostale goste košta samo jedan dan.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Financijski paket s paprenim začinom

Autori s velikom sigurnošću razotkrivaju detalje ovog zgodnog financijskog paketa s popustom od 75 posto za ministra financija pa bi se reklo da za to imaju i dokaze. Vjerojatno ih je o događaju obavijestio neki idealist iz tvrtke vlasnice, koji nadobudno smatra da su državni dužnosnici ljudi kao i svi drugi, pa još i na visokim državnim plaćama, i kako nije u redu da ih se posebno dariva. No, stvar visi u zraku jer su oni koji trebaju dati podatke odabrali pouzdanu taktiku ogluhe.

U svakom slučaju, papreni začin ovom još službeno nerazjašnjenom slučaju daje činjenica da su tvrtki Jadranka, koja je vlasnik Hotela Bellevue, u nekoliko navrata odobreni povoljni krediti Hrvatske banke za obnovu i razvitak čiji je vlasnik država, a gdje je Zdravko Marić, vidi vraga, predsjednik Nadzornog odbora.

Sukob interesa jednostavnog naziva – ‘mito’

Kao što smo i mi u utorak objavili, u Marićevom mandatu, jer taj nas u ovakvim okolnostima treba zanimati, dodijeljeno im je 1,9 milijuna kuna subvencioniranog državnog kredita, a nakon što su Marića ugostili u svom hotelu, navodno uz basnoslovan........

© Telegram


Get it on Google Play