We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Očito, iza Škorine ostavke ne stoje nikakvi duboki politički razlozi. Morao je otići zbog starog klišeja - novca i žene

1 0 1
03.08.2021

Škorina sestra Vesna Vučemilović poručila je prije par dana zainteresiranima da se samo malo strpe jer će se – bez brige – uskoro doznati imena onih stranačkih zlotvora čije su opačine nagnale njenog svetački savršenog brata da napusti predsjedničko mjesto u Domovinskom pokretu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Istina je voda duboka, duboko se i proročanski izrazila gospođa Vučemilović. Sada, međutim, ispada da iza Škorine abruptne ostavke ne stoje nikakve dubine nego najobičnije i vrlo prozaične plićine kakve inače bogato nadahnjuju pučke romane žanra ”plitka drama”. Novac, dakle, i žena, dakako ne Škorina.

To je objavio Nacional. Škoro je, kažu im njihovi izvori, zgrabio stranačke pare u svoje ruke, a u toj mu je operaciji asistirala asistentica, stanovita mladica na plaći u stranci – navedeno ime namjerno izostavljamo jer je slobodno mogla biti i neka druga – kojoj je doktor i politički vizionar Škoro kupovao skupe narukvice i druge darove na račun Domovinskog pokreta.

Uvalio po 70 kuna butelju

Pripovijest dalje kaže da su njih dvoje jedini raspolagali stranačkim bankovnim karticama i da su njoj, toj anonimnoj 25-godišnjakinji, odjednom svi morali polagati računi tko gdje putuje, zbog čega i zašto uopće. A u sljedećem poglavlju otkriva se i zaplet oko vina iz Škorine proizvodnje. Njega je, fino bogami, uvalio svome čedu Domovinskom pokretu po 70 kuna butelja, u količini za koju su mu imali platiti 52.000 eura.

Usputno primjećujem da bi se teško dalo objasniti što će jednoj omanjoj političkoj stranci tako razuzdani potoci graševine, ali navodno da im Škoro nije ni isporučio ugovorenih 5200 boca nego samo 1200.

I zbog svih tih događaja, koji nisu bili lijepi ni pohvalni, navodno su ga pritjerali da se povuče.

Kakav klišej

Naravno, postoji teoretska mogućnost da je Nacional sve to izmislio, premda nije vjerojatno da bi ijedan medij tako eksplicitno lagao i naslagivao. Istina, pojave se kojegdje takvi slučajevi, skroz fabricirane reportaže, lažni intervjui, nepostojeći izvori i incijali, ako se dobro sjećam, jedna novinarka, Amerikanka Janet Cook iz Washington Posta, čak je za svoju totalno........

© Telegram


Get it on Google Play