We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Neki liječnici i sestre odbijaju se čak i testirati. Pa to je za otkaz jedan kroz jedan

4 0 0
05.10.2021

Dvadeset zaraženih nađeno je jučer među testiranim bolničkim liječnicima i sestrama koji se odbijaju cijepiti iako su tu da oboljelim ljudima osiguraju najbolje uvjete za liječenje. To su zdravstveni radnici koji nemaju simptoma bolesti i nisu znali da su pozitivni dok test nije pokazao da jesu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Svaki dan do jučer tih dvadesetero ulazilo je raditi na svoje odjele diljem Hrvatske, sjedilo na jutarnjim sastancima, primalo pacijente na preglede i intervencije i u pauzama pilo kavu i jelo čupavce s kolegama u čajnoj kuhinji. Mogli su prenijeti Covid 19 svojim kontaktima među kojima su, po prirodi tog posla, i građani koji k njima dolaze tražiti pomoć jer su bolesni, a koji doprinosima iz svojih plaća financiraju njihova radna mjesta.

U međuvremenu se pred bolnicama urlalo ne samo protiv obaveznog cijepljenja za zdravstvene i socijalne radnike nego i protiv obaveznog testiranja za necijepljene, klelo se i vrijeđalo. Na Rebru se horda čak probila do drugog kata upravne zgrade (gdje su bili zaštitari?) pa nije bilo druge nego zvati policiju.

‘Čemu se čudimo kad zdravstvena struka pruža ovakav primjer?’

Te vijesti konzumirale su sve TV dnevnike i sve društvene mreže i to je dobro. Jer sad smo konačno vidjeli tko nam sve radi u javnim bolnicama. Slika je drastično ogoljena. I u drugim zemljama postoji militantna sljedba koja izlazi na ulicu i negira postojanje bolesti, protivi se cijepljenju i mjerama zaštite zdravlja od pandemije. Ali nismo čuli da je igdje toliko zastupljena među zdravstvenim radnicima kao u Hrvatskoj. Mi smo po tome poseban slučaj.

U zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica cijepljenje odbija 514 liječnika, sestara i drugog osoblja. Na Rebru 954. Pa se onda čudom čudimo kako to da kod nas još nije potpuno cijepljeno ni 50 posto odraslog stanovništva. A čemu se čudimo kad zdravstvena struka pruža ovakav primjer?

Među njima, dapače, ima i totalnih radikala koji ne dopuštaju čak ni da ih se testira, a pozivaju se na svoje pravo da pristupe radnom mjestu i obuku bijelu kutu. Na Rebru je jučer bilo četvero takvih, u KBC-u Sestre milosrdnice devet. Sve je to naprosto nečuveno. Ne ide u zdrav mozak.

‘Ne dopuštate testiranje? Onda izvolite primiti otkaz’

Ljudi koji su........

© Telegram


Get it on Google Play