We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Groteskno je ovo s poligrafom što izvode Grmoja i Kapulica. Koga uopće briga za njih i njihovu palanačku okladu

6 0 1
05.04.2022

Za još članaka ovog autora pretplatite se na newsletter autora.

Dvojica muževa iz vrha hrvatske politike, Mario Kapulica iz HDZ-a i Nikola Grmoja iz Mosta, natežu se ovih dana oko toga je li prvi kročio nogom u tajni klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ili drugi izmišlja i podvaljuje. Umjesto da se bave nečim drugim, ičim, bilo čime – za te silne pare koje im plaćamo da budu dužnosnici visokog ranga – dva su se jarca na brvnu okladila i zazvala u pomoć poligraf. Detektor laži treba, dakle, presuditi koji laže pa će onda taj koji laže zauvijek napustiti hrvatsku politiku.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Malo mi je zlo od toga što ipak trebam prepričati o čemu se radi u toj lakrdijaškoj priči kad je već spominjem. Ali, evo, Kapulica je sam sebi organizirao testiranje kod nekog poligrafskog privatnika pa je ispalo da je čist ko’ suza. Privatnik mu je izdao atest ne-polaznika Kovačevićevog kluba, čak da za tu špelunku nije ni čuo dok nije pukla afera s direktorom Janafa i onim milijunima kuna oko kojih se sada vodi pravosudna trakavica. I sada Kapulica goni Grmoju po medijima da ovaj da ostavku na sve i ode u Metković predavati povijest. Jer oklada je oklada.

Mogli su i gutati mačeve ili ojkati na TV-u

Time su dozlaboga vjernu sliku hrvatske visoke politike uokvirili na povijesnom zidu ta dvojica zapjenjenih kladioničara koji su na sebe još bolje mogli privući pažnju da su se, recimo, na televiziji ogledali u vještini gutanja mačeva ili u ojkanju iliti treskanju ”ojkavice pismo moga ćaće, kad se piva sve se tresu gaće”. Takva se politika zove smijurija. Ili groteska. A ima i jedna prosta riječ pa nju nećemo.

Nikome to, doduše, nije komično jer ovako se ne bi rugali s biračima i građanima ni narodni predstavnici iz Mrduše Donje koji su pobijedili na izborima jer s mještanima rado piju rakiju. Jer Kapulica je, da se podsjetimo, trenutno savjetnik premijera Andreja Plenkovića i član Predsjedništva vladajuće stranke, a uz to nosi i dekorativni naslov predsjednika Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice “dr. Franjo Tuđman”. Prije nema što nije bio, od predsjednika Mladeži HDZ-a i člana Tuđmanovog Predsjedničkog vijeća za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost do saborskog zastupnika.

VIŠE NA WEBU

Sve što trebate znati da biste zarađivali........

© Telegram


Get it on Google Play