We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gdje je nestao Vaso Brkić?

2 0 1
08.09.2021

Oh, evo ga, Milijan Brkić zvani Vaso. Sjećate li se tko je to? Možda više ne sasvim dobro jer je čovjek prije stanovitog vremena sasvim ispario i takorekuć nestao. Ni čuti ga, ni vidjeti. Ne može otad ni o čemu izricati svoja vrijedna mišljenja na velika zvona kad su ga mediji prestali zvati. Ne citira ga se. Više nije važno imati broj njegovog mobitela ni biti viđen s njime u povjerljivom razgovoru.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na njegovo nepostojanje podsjetila nas je, međutim, jedna usputna fotografija u Jutarnjem listu. Na toj sličici Milijan sjedi zagrljen s Renatom Koraćem, sa svojim kumom Blažom Curićem i još dvojicom.

I dalje je tu, samo low profile

Odjeveni su u kockaste hrvatske navijačke majice, na usnama fotografski osmjesi. Cheeeeese. Zagrljenik Renato Korać je hercegovački vlasnik kladionica koji je navodno Zdravku Mamiću upravo posudio ili poklonio 44,5 milijuna kuna da namiri dug prema svojoj voljenoj hrvatskoj državi na temelju presude za izvlačenje 52 milijuna kuna iz Dinama. Blaž Curić je onaj Vasin kum, po zanimanju njegov osobni šofer, koga su kasnije udomili u Ministarstvu poljoprivrede da vozi Tolušića et cetera. Taj je bio popio optužnicu u aferi SMS kao tajni dojavljivač Franje Varge da mu je policija za petama i da brzo uništi svu dokumentaciju.

Vaso, dakle, i dalje obitava među nama iako je njegovo bivstvo sada low profile. Nije više član nikakvih tijela u HDZ-u, nije zamjenik predsjednika HDZ-a, nije potpredsjednik Sabora, ne reže vrpce, ne saziva sastanke, ne govori koga će se gdje zaposliti i ne smješka se značajno s naslovnica. Kad se lani narogušio na Plenkovića zajedno s onom propalom HDZ-ovskom desnom strujom Mire Kovača, Davora Ive Stiera i Ivana Penave, šef HDZ-a otpuhnuo ga je u beznačajnost kao vrapčje pero.

Legenda o njemu – ništa i uništa

Interesantno u ovoj već malo pljesnjivoj pripovijesti je to što smo godinama i godinama slušali kako je Milijan Brkić HDZ-ov vrhunaravni politički mag. Zlatna i siva eminencija. Nenadmašni operativac za čiste i prljave političke poslove. Diverzant koji će urediti što god treba s kim god treba.........

© Telegram


Get it on Google Play