We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Što je spopalo Mariju Selak Raspudić? Posljednjih dana iznijela je neviđene besmislice na temu ženskih prava

3 0 0
25.06.2021

Nije jasno što je spopalo Mostovu Mariju Selak Raspudić premda se slomila objašnjavajući. Zašto je toliko alergična na SDP-ovog člana Europskog parlamenta Freda Matića čiju je Rezoluciju o spolnom i reproduktivnom zdravlju žena – nakon više njezinih izljeva bijesa – jučer s pohvalama prihvatila lijepa većina zastupnika iz država članica EU? Ne kuži se zbog čega je iritira i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić. I zašto je u totalu nabrušena na udruge civilnog društva koje se bore za ženska prava.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sigurno nije racionalno baviti se ovdje raspoloženjima i tokovima svijesti zastupnice Selak Raspudić. Pa ne bavimo se ni mnogim drugim zastupnicima glasačkog stroja Hrvatskog sabora koji su se tamo našli da nešto misle i dokazuju, a to im jako teško ide. Puštamo ih i ne osvrćemo se. Ah, gdje bismo inače stigli? Ali ovdje vrijediti napravi iznimku budući da je gospođa Raspudić predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova. I to imateljica doktorata društvenih znanosti. I to žena. I onda moramo.

Toliko neistinitih informacija

Zastupnica je, naime, u Saboru naprosto izgovorila toliko besmislica i plasirala toliko neistinitih informacija povodom Matićeve rezolucije o zaštiti žena da nas to, s obzirom na njenu funkciju u parlamentu, treba ozbiljno zabrinuti. Hrvatske žene pogotovo.

Naime, pokazalo se najprije da zastupnica Mosta i predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Matićev rad ili uopće nije čitala, ili nije bila kadra razumjeti ono što tamo piše. A zašto? Pa nije to Marcel Proust, riječ je o samo 39 jednostavnih stranica. I tako se najprije tehnički okomila na taj ”posve neprihvatljivi tekst, protiv koga moraju ustati svi autentični borci za ljudska prava” tvrdeći da prekoračuje ovlasti Europskog parlamenta. A prekoračuje ih jer ”se bavi” pitanjima koja su u zakonodavnoj nadležnosti država članica EU – zdravljem, spolni odgojem, reprodukcijom i pobačajem.

No zastupnica očigledno nije nikad čula da se EU parlament ”bavi” svime što smatra da je važno za građane Unije bez obzira na to u čijoj je što zakonodavnoj nadležnosti.

Mogla je bar uzeti Wikipediju

Mogla se o tome podrobno informirati kod predsjednice Europskog parlamenta........

© Telegram


Get it on Google Play