We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ženski rukomet ustao je iz mrtvih. Ovo je potpuno nerealna priča

4 2 15
16.12.2020

Zadnja izmjena: 16. prosinca 2020.

Ženski rukomet u Hrvatskoj je konačno živ.

Tim riječima je Tea Pijević opisala svoj ponos svega par minuta nakon što je svojim obranama ugasila Njemačku i odvela Hrvatsku u polufinale Europskog prvenstva.

“Bio je to dug i težak put”, napisala je Ivana Kapitanović u trećem izdanju svoje CROlumne koja je na HRS-ovoj stranici izašla nakon grupne faze i koju je posvetila onima koji ne odustaju. “Dosta ovih istih cura je bilo i na prošlom Euru gdje smo završile posljednje, dosta cura koje su sad tu se borilo u to vrijeme sa ozljedama, ozbiljnim, teškim, a često i same, s obiteljima. Naši klubovi novaca nemaju, druge nije puno briga.”

Od osamostaljenja Hrvatske muška rukometna reprezentacija je osvojila 13 medalja, od čega su dva olimpijska i jedno svjetsko zlato. Ženska reprezentacija je u istom razdoblju osvojila nula medalja. Od sedam mogućih Olimpijskih igara, Hrvatska se u ženskoj konkurenciji plasirala samo u London 2012. i ondje je završila na sedmom mjestu. Na posljednja četiri svjetska prvenstva nije se kvalificirala, a na posljednja dva europska osvojila je zadnje mjesto.

Djevojke žive svoje polufinale snova. Nešto potpuno nerealno i gotovo nemoguće. Ali opet toliko stvarno i toliko tipično hrvatski

Hrvatska je u Dansku otišla točno onako kako je to opisala Kapitanović — tako da nikoga nije bilo previše briga. Niz loših rezultata na velikim natjecanjima ubio je zanimanje javnosti, a i onaj manji dio koji je pratio, shvaćao je koliko je teško očekivati išta s obzirom na stanje u kojem je reprezentacija bila. Izbornik Nenad Šoštarić zbog epidemioloških mjera nije mogao računati na igračice iz Podravke, a imao je i epidemiju ozljeda, između ostalih je ostao i bez Kapitanović, najbolje hrvatske rukometašice iz prošle godine koja je nedavno ozlijedila križni ligament. Uz sve to, pripreme su bile posebno kratke i perspektiva nije bila posebno optimistična.

........

© Telegram


Get it on Google Play