We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Novi dan, nova birokratska bedastoća Stožera: rad škole stranih jezika ovisi o tome je li poduzeće, obrt ili ustanova

2 2 89
11.02.2021

Protuepidemijske mjere izazivaju sve veće nezadovoljstvo. Osim što cijela priča jako dugo traje – uskoro će biti godinu dana kako živimo pod većim ili manjim ograničenjima, građani imaju dojam da mnoge od mjera nemaju stručnu podlogu, da su diskriminatorne prema određenim djelatnostima i zbog toga nepravedne.

Kao jedan od najočitijih primjera isticalo se to da je kafićima zabranjena prodaja kave za van, pa se prodaja kave preselila na kioske, pekare i benzinske crpke.

Još bizarniji primjer imamo kod škola stranih jezika, gdje se epidemiološke mjere razlikuju ovisno o tome kako je pojedina škola registrirana. Ako je škola registrirana kao obrt ili trgovačko društvo, onda smije izvoditi samo on-line nastavu, a ako je registrirana kao ustanova za obrazovanje odraslih, onda može birati model po kojem će raditi.

Sanja Perinić Švorinić, suvlasnica Centra za strane jezike Omnia iz Rijeke, pokušala je od lokalnog i nacionalnog stožera Civilne zaštite zatražiti objašnjenje takvih odluka. Kaže da s epidemiološke strane ne vidi razliku između učionice u ustanovi za obrazovanje u kojoj petero ili sedmero polaznika pohađa........

© Telegram


Get it on Google Play