We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ne znamo zašto uopće plaćamo Hrvatsku turističku zajednicu, ali sigurno ne zato da bi tužakali blogere

3 0 0
12.04.2021

Hrvatska turistička zajednica, koja živi od jednog od bizarnijih parafiskalnih nameta, tužila je Paula Bradburyja, osnivača portala Total Croatia News zbog kritika koje je iznio na račun njihovog rada. Bradbury već godinama piše o hrvatskom turizmu i prilično je kritičan prema radu HTZ-a.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kao i druge državne organizacije i institucije, tako ni HTZ ne podnosi kritike, iako se financira novcem poreznih obveznika, pa od Bradburyja, kroz dvije tužbe, traže ukupno 100 tisuća kuna.

HTZ se prepoznao u sloganu Croatia full of uhljebs

Jedna tužba odnosi se na izjave koje je dao portalu Index.hr u kojima kritizira HTZ da nedovoljno prate što se o Hrvatskoj piše u stranim medijima i da ne reagiraju na netočne informacije.

Druga tužba odnosi se na Bradburyjevu naslovnu fotografiju na Facebooku na kojoj je pisalo “Croatia full of uhljebs” u kojoj se ekipa iz HTZ-a očito prepoznala iako ih nigdje nije spomenuo. No, to je bilo dovoljno da im izazove duševne boli.

Ako krenu tužiti sve koji su nezadovoljni njihovim radom, uskoro ćemo imati desetke tisuća tužbi

Ako HTZ krene tužiti sve koji su nezadovoljni njihovim radom, uskoro će sudovi biti zatrpani desecima tisuća tužbi. Naime, većina onih koji plaćaju članarinu HTZ-u, a to su praktički sve tvrtke registrirane u Hrvatskoj, izuzev nekoliko djelatnosti, ne samo da su........

© Telegram


Get it on Google Play