We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Analiza glavne ovotjedne vijesti s burze: Što znači ulazak Pivca u Podravku

4 0 15
26.09.2021

Jedna od glavnih vijesti sa Zagrebačke burze, tijekom ovog tjedna, bila je preslagivanje u vlasničkoj strukturi Podravke. Mirovinski fond Erste Plavi, koji je dugo bio među najvećim pojedinačnim dioničarima, odjednom je počeo prodavati veće količine dionica, a ubrzo se doznalo da je kupac Mesna industrija braća Pivac.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Da su Pivci kupci dionica zapravo i je i nije iznenađenje, s obzirom na to da imaju povijest ulaganja u prehrambene kompanije putem burze. Znamo da su na sličan način, prije više od desetljeća krenuli kupovati dionice Kraša, gdje su sada većinski vlasnici.

Do sada dali oko 117 milijuna kuna

Pivci, koji dionice drže na skrbničkom računu OTP banke, sada su na osmom mjestu najvećih dioničara Podravke. U vlasničkoj strukturi kao najveći dioničari dominiraju mirovinski fondovi i država.

Mesna industrija braća Pivac je do sada, prema stanju u Središnjem klirinško-depozitarnom društvu, prikupila nešto više od 194 tisuće, odnosno 2,73 posto dionica Podravke. Cijena dionice na zagrebačkoj burzi kreće se oko 600 kuna, što znači da su Pivci na dionice Podravke do sada potrošili oko 117 milijuna kuna.

Na Krašu pokazali da su spremni strpljivo kupovati

Ivica Pivac, direktor Mesne industrije braća Pivac u ovotjednim izjavama za medije nije želio otkrivati kakvi su im daljnji planovi s Podravkom. Samo je rekao da su donijeli poslovnu odluku o kupnji dionica, jer im se na ovim cjenovnim razinama čini kao dobro ulaganje. Doduše,........

© Telegram


Get it on Google Play