We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Rođen u blatu: Ollie Watkins iz Aston Ville jedno je od otkrića sezone. Nekoć je igrao u sedmoj ligi

2 0 0
08.02.2021

Samo 74 sekunde su u jučerašnjem ogledu bile dovoljne da Ollie Watkins pošalje loptu iza Arsenalova vratarskog debitanta Mathewa Ryana i tako na gubitničkoj strani ostavi ekipu za koju navija od malih nogu. Sada u Aston Villi zajedno s menadžerom Deanom Smithom, jednom je iskoristio paralelu baš sa ‘svojim’ Topnicima pokušavajući objasniti zašto Brentford, u kojem su tada obojica bili, plijeni pozornost svojim raskošnim stilom igre, ali ga ne kapitalizira u rezultatskom smislu.

“Krivi smo jer se zaigramo, kao Arsenal”, govorio je tada, nesvjestan da će jednog dana baš natjerati kolege i novinare da ponove tu misao kad baš Arsenalu zabije. “Sjajno je što trener želi igrati tako i što imamo igrače koji to mogu. Igrao sam u nižim ligama gdje se guraju duge lopte i užasno je, pa mogu reći da sam otišao iz jedne krajnosti u drugu”.

“Krajnost” je bio i onaj hat trick Liverpoolu u pobjedi 7:2 ranije ove sezone, iako je Watkins kasnije tvrdio da je mogao zabiti “barem još dva komada”. Daleko je to ne samo od njegovih početaka, nego i od onoga gdje je do prije samo koju godinu bio.

Exeter City je ne pretjerano atraktivan niželigaš iz pitoresknog Devona na jugu Engleske, koji i danas svoje dane provodi u League Two, četvrtom razredu engleskog nogometa. Watkins je onamo dospio iz drugog pokušaja, nakon što su ga kao klinca najprije bili odbili; plijenio je pozornost kombinacijom tehnike i fizikalija, ali je trenerima bilo teško odrediti u kojoj ulozi može najviše napredovati. Selili su ga iz veznog reda na krilo i natrag i svugdje je bio dobar, ali je uvijek ostavljao dojam nedorečenosti, osjećaja da negdje postoji prava uloga za njega u kojoj bi mogao odskakati iz gomile. Odlučeno je kako je za njega najbolje da pokuša dobiti........

© Telegram


Get it on Google Play